Recepten
Rawfood
Superfoods


Links
In de media
Wie ben ik
Reacties van patienten


Mijn afvalrace, nooit gedacht dat ik zoveel zou leren!
Al vanaf mijn 8ste heb ik last van overgewicht en een slecht eetpatroon. Altijd net iets te veel van de lekkere en goede dingen. Altijd net te veel tussendoortjes en te weinig structuur in mijn voedingspatroon. Per toeval liep ik langs Simone haar kantoor en besloot een afspraak te maken. Vanaf het begin had ik het gevoel dat zij me zou kunnen helpen om echt een verandering aan te brengen in mijn leven. Inmiddels woog ik 95 kilo. Samen hebben we gekeken naar mijn eten, maar ook naar het grotere plaatje; waarom at ik zoals ik deed, waar staat het eten voor in mijn leven. Deze integrale aanpak sprak me erg aan en motiveerde me. Nooit was er een oordeel, nooit had ik het gevoel dat ik iets stoms deed. Ik heb een 7 daagse sap kuur gedaan met de 3Rclean, daarnaast heb ik zoveel informatie gekregen over voedsel, goed eten en gezond leven dat ik nog 2 maanden heel secuur heb gegeten. Ik ben 15 kilo afgevallen, sneller en gezonder dan ik me ooit had kunnen voorstellen. Iedere keer als ik vragen had over de meest kleine en zelfs stomme dingen heb ik kunnen mailen en kreeg ik een serieus antwoord. Simone heeft me geholpen eten minder in zwart en wit te zien, om ook om mezelf te kunnen lachen met al mijn gekke misvattingen. Ik heb ontzettend veel geleerd over mezelf, over voeding en over alle onderliggende systemen die ons aansturen om op een bepaalde manier te eten. Na de twee maanden heb ik veel goede gewoonten aan kunnen houden, ik ben vegetarier geworden, ik drink geen prik meer en pas erg op met lactose. Ook drink ik weinig tot geen alcohol meer en ben ik me bewuster van het eten dat ik in mijn kast leg. Binnenkort ga ik een tweede sapkuur doen om de laatste 8 kilo nog kwijt te raken, maar inmiddels heb ik zo veel geleerd dat ik geen specifieke begeleiding meer nodig heb! Ik ben ontzettend dankbaar voor alles wat Simone me geleerd heeft, en ik weet dat ik nog steeds met vragen altijd bij haar terecht kan!


Door: Jorien LootsIk ben door Simone begeleid bij het afvallen met behulp van voornamelijk biologische voeding. Naast de mentale ondersteuning heb ik vele tips, adviezen en suggesties voor recepten gekregen waardoor ik zeker al zo'n 5 kilo ben afgevallen en een andere manier van voeding heb aangenomen. Ik let nu veel meer op of voeding wel gezond is, en niet vol chemische middelen zitten, of suiker en/of zout. Daarnaast ben ik zeer geholpen door het gebruik van diverse voedingssupplementen, die me ook o.a. van het veelvuldige niezen (allergie) hebben afgeholpen. Momenteel volg ik de NES therapie bij Simone. Ik voel me hierdoor een stuk rustiger en stabieler.
Het is een interessant systeem en een goede aanvulling op de dingen die Simone al doet

Door: Laura van Wijnen, laurettecornelia@hotmail.comIk heb al veel anti-biotica in mijn lichaam gestopt. Je zou denken daar wordt je toch beter van, tenminste dat zegt de huisarts. Maar nu weet ik beter! Anti-biotica maakt heel veel kapot in je lichaam en dus ook in je darmen (waar toch de meeste ziektes ontstaan). Na een ontlasting onderzoek was de uitslag dan ook: darmen van streek en een candida schimmel. In februari 2008 ben ik begonnen met zo min mogelijk tot bijna geen suikers te eten en Simone heeft mij de nodige natuurlijke poeders en druppels voorgeschreven om mijn darmen en lichaam te herstellen en te reinigen. Na 4 maanden was ik 7 kg kwijt. Na een slijmbeursontsteking besloot ik om een aantal NES sessie te ondergaan en hier kwam vanalles aan het licht, ook een aantal dingen van vroeger. Op het moment voel ik me weer een stuk prettiger en ik geloof zeker dat de NES hier aan bij heeft gedragen.

Door: Mariska van der Heide, galinja@hotmail.comDe begeleiding en adviezen die ik van Simone ontvangen heb over eten en eetgewoontes waren de moeite waard. Ook tijdens de kuur was er frequent contact en voor vragen kon ik altijd bellen. Haar doortastendheid om mijn kuur aan te passen gezien mijn reactie hierop sprak me erg aan. Ze is een aanrader!

Door: Freark de VriesTijdens de zomervakantie heb ik een ontlastingonderzoek bij Simone laten doen. Hieruit kwam dat ik een groot tekort had aan goede bacterien in mijn darmen en dat ik mijn voedsel niet goed verteer. Simone heeft voor mij een voedingsadvies op papier gezet. Ik vond het in eerste instantie erg streng lijken. Ik ben zelf niet iemand die naar een natuurwinkel gaat voor mijn boodschappen. Simone heeft me daarom ook geadviseerd welke producten ik bijvoorbeeld gewoon in de supermarkt kan kopen. Ook ben ik vegetarisch en daar heeft ze ook goed rekening mee gehouden. Ik heb 3 weken heel goed op mijn eten gelet, ik denk dat ik toen al 3 kilo kwijt geraakt ben. Daarna ben ik toch meer gaan eten van de dingen die ik voorheen ook at ( suiker ) maar de kilo's zijn eraf gebleven. Ik voelde me tijdens het volgen van het voedingspatroon dat Simone voorschreef lekker in mijn vel dus ik ben van plan dit ook weer op te pakken binnenkort. Er zijn eetgewoonten die ik dankzij de richtlijnen van Simone blijvend heb aangepast."

Door: Suzanne HamelToen ik een tijd geleden met Simone in gesprek raakte, vertelde ik haar over mijn vermoeidheid en onrustige gevoel waar ik al een aantal jaren mee kampte en wat mijn leven op dat moment erg bezighield. Er ging geen dag voorbij of ik voelde mij rond 11.00 ís ochtends al totaal futloos. Ook werd ik volledig opgeslurpt door mijn agressieve buien die ik wijdde aan het PMS syndroom en deze brachten heel wat problemen in mijn relatie teweeg omdat ik mij vaak al 2 weken voor mijn menstruatie totaal ongemakkelijk voelde. Simone adviseerde mij een ontlastingsonderzoek te laten doen om de darmbacteriŽn te laten onderzoeken. Uit het onderzoek bleek dat ik een candida bacterie had die mij eigenlijk helemaal aan het opeten was. Een dieet van geen suiker en het nemen van een aantal supplementen om de gist te doden moest mij helpen. Hoewel ik geen liefhebber ben van snoep en dat makkelijk was te laten voor mij, bleek toch dat in zowat elk product in de supermarkt suiker zit. Simone gaf mij advies over welke producten absoluut vermeden moesten worden. In het begin was het een beetje moeilijk om de maaltijden samen te stellen en bv. geen alchohol te drinken. Maar ik werd steeds creatiever en op een gegeven moment voelde ik dat ik rustiger werd en dat gaf de doorslag dat suikers voor mijn lichaam een allergische werking hebben en dat ik ze echt moet blijven vermijden. Ik verloor na 4 maanden ook ongeveer 3 kg aan gewicht, dat vond ik niet noodzakelijk maar het ging gewoon vanzelf. Dankzij de goede adviezen en coaching van Simone om een verandering aan te brengen in mijn voedsel, voel ik me momenteel vol energie die ik kan delen met de mensen om me heen en dat maakt me een blij mens. Mijn dank aan Simone is groot omdat zij heeft bijgedragen aan een gezonder en energievoller leven!

Door: Nadja, nadja1_7@hotmail.com

   
 www.gezondheids-coach.nl Simone van der Heide 2008 Developed by: www.dalmau.nl