Recepten
Rawfood
Superfoods


Links
In de media
Wie ben ik
Reacties van patienten


Column van de maand, april 2008, www.healthproducts.nl
Over het belang van een gezonde darmflora en haar zoektocht naar een evenwichtig voedingspatroon. Geschreven door Simone van der HeideLekker, gezond en voedzaam eten! Maar hoe doe je dat?


Ik dacht altijd dat ik er wel een gezonde levensstijl op nahield, was nooit ziek en voelde me over het algemeen wel goed! Tot ik op een gegeven moment last kreeg van mijn darmen. Een spastische darm zei de dokter. Leer er maar mee leven en doe wat aan je stress, ga maar yoga doen. Helaas was het hier niet mee opgelost. En in de wereld van vandaag, waar stress eigenlijk heel gewoon is, dus ook niet echt heel gemakkelijk!


Gelukkig leg ik me niet snel ergens bij neer en zo besloot ik om op zoek te gaan naar mijn eigen genezing. Ik belandde in het alternatieve gezondheidscircuit. Daar bleek dat ik ook een aantal voedselallergie?n en een candida-infectie had. Het blijkt dat deze verschijnselen vaak naast elkaar voorkomen. Na een aantal kuurtjes van natuurlijke preparaten en een vrij streng dieet begon ik verbetering te zien. Inmiddels had ik elke natuurwinkel in Amsterdam wel gezien en veel verschillende voedingsmiddelen geprobeerd en etiketten gelezen.


Eigenlijk vond ik dit wel een leuke bezigheid en ik begon mij steeds meer in voeding, voedingssupplementen en hun heilzame werking te verdiepen. Ik volgde een aantal cursussen op het gebied van de orthomoleculaire voedingstherapie en verdiepte mij in het helpen van mensen met overgewicht, omdat dit een steeds groter probleem is in onze maatschappij. Vooral de jeugd heeft het moeilijk en met al dat lekkers op elke straathoek is dat natuurlijk ook niet zo heel gek.


Momenteel kom ik, a la Gillian Mc Keith van "wat je eet ben je zelf", bij de mensen thuis. Ik reorganiseer keukenkasten en stel samen met de klant een voedingsplan samen dat bij hem past en dat goed is vol te houden. Dus geen crashdieet maar een plan naar een gezonde levensstijl. Omdat de darmen van groot belang zijn bij de weerstand van de mens, voer ik vaak een ontlastingsonderzoek uit om te weten te komen of er schimmels, ongunstige bacteri?n of parasieten aanwezig zijn. Hierdoor ontstaan vaak diverse klachten van allergie?n tot vermoeidheid en deze staan het afvallen in de weg.


Ik laat mensen zien dat gezond eten ook lekker en leuk kan zijn. De weg hiernaar toe vraagt natuurlijk wat inspanning maar dat is het dubbel en dwars waard!
Simone van der Heide inevenwicht@upcmail.nl

   
 www.gezondheids-coach.nl Simone van der Heide 2008 Developed by: www.dalmau.nl