Recepten
Rawfood
Superfoods


Links
In de media
Wie ben ik
Reacties van patienten


Rawfood


Wat is nu precies dat RAWFood waar je de laatste tijd steeds meer over leest? Eigenlijk is het geen nieuw begrip want van oudsher hebben wij altijd rauw gegeten. Helaas is er met de intreding van de technologie van al dat rauw niet meer zoveel over. Tegenwoordig eten we nog maar 20% van onze dagelijkse voeding in zijn rauwe vorm terwijl dit eigenlijk 80% zou moeten zijn.


Diegene die 100/% rauw gaan, dus all the way, de echte rawfoodisten eten geen gekookt voedsel, geen vlees en vis en ook geen zuivel. Ook niet in de rauwe vorm. Veel mensen vooral in de Noordelijk gelegen landen, waar het klimaat soms te wensen over laat, gaan voor de 80% rauw optie. Zij nemen af en toe gekookte granen, of soep in de winter. Wat eet zo'n rawfoodist dan wel? Sappen, smoothies, soepen (koud), noten, zaden, zeewieren en superfoods(zie verder op deze website). Het idee is dat niets wordt verhit boven een temperatuur van 41C. Dan blijven namelijk alle vitaminen en mineralen behouden. Zo kan optimaal genoten worden van al het goede dat voeding te bieden heeft!


Wil je meer weten over RAWfood en SUPERfoods boek dan een workshop of cursus
   
 www.gezondheids-coach.nl Simone van der Heide 2008 Developed by: www.dalmau.nl