Recepten
Rawfood
Superfoods


Links
In de media
Wie ben ik
Reacties van patienten


Groenten Salade


8 roosjes broccoli
1 courgette
1 wortel
1 aubergine
2 stengels bleekselderij

Kook de groenten beetgaar, of rooster ze in de oven. Beter is het om ze te stomen of kort te blancheren. Gooi het kookvocht niet weg maar maak er een bouillon van. Laat de groenten een beetje afkoelen even verdeel over 2 borden. Maak af met een zure roomdressing



Ceasar Salade


Romeinse sla(of ijsbergsla)
1 ei
knoflook croutons
2 ansjovisfilets

Voor de dressing:
1 teentje knoflook
125 ml olijfolie
2-3 eetlepels citroensap
1 theelepel milde moster(zonder suiker)
1 eierdooier
1/2 theelepel zout
versgemalen peper(anders gewone)
25 g. versgeraspte parmezaanse kaas

Prak de knoflook in een slakom, doe de olie erbij en roer goed doorelkaar. Verwijder dan de knoflook. Klop het citroensap erdoor tot een romige saus. Voeg dan de eierdooier, mosterd en zout en peper erdoor. Meng alles goed en voeg dan de kaas toe.

Snijdt de sla en verdeel over 2 borden. Kook het ei en verdeel in 8 delen. Maak de croutons door oud brood in blokjes te snijden en te bakken in een koekenpan waarin je wat knoflook het gebakken(de knoflook haal je er uit). Laat de croutons niet te bruin worden en gebruik niet teveel olie. Je kan ze ook in de oven maken op wat bakpapier. Doe de ansjovisfilets op de sla samen met het ei. Doe er dan de dressing voor Ceasar Salade overheen en daarna de croutons

   
 www.gezondheids-coach.nl Simone van der Heide 2008 Developed by: www.dalmau.nl